Zit die nekpijn jou ook in de weg?

Zit die nekpijn jou ook in de weg?

Heb jij ook het gevoel dat je hoofd soms te zwaar voor je nek is? Verlicht het standaard rekken of bewegen de nekpijn maar eventjes? Straalt je pijn uit naar je armen of krijg je wel eens hoofdpijn? Lees dan snel verder waar de nekpijn vandaan kan komen en wat de oefentherapeut voor jou kan betekenen.

Waar komt de pijn vandaan?

Je handen in het haar hebben van de hoofdpijnDe zeurende pijn in je nek vaak heeft te maken met een te kort aan zuurstof of energie in je spier. Het kan zijn dat de spier erg gespannen is, waardoor de buik van de spier tegen een bloedvat aanduwt. Zo kunnen spieren minder goed worden voorzien van bloed. Vandaar dat je spieren gaan zeuren. Als je langer blijft doorlopen met nekklachten kun je ook last krijgen van zeurende/zware armen, meerdere gewrichten die pijnlijk aan gaan voelen en/of hoofdpijn. Een snelle kortdurende oplossing is bewegen, van houding wisselen, rekken of masseren.

“Wist jij dat kort even rekken geen enkel zin heeft om van je klachten af te komen? Spieren zijn traag van begrip en hebben de tijd nodig om aan een nieuwe situatie te wennen.”

Heb meer last bij rust of in de nacht of heb je schietende/tintelende pijn in 1 of beide armen? Dan adviseer ik eerst langs de huisarts te gaan voor een onderzoek. Er kan dan iets anders aan de hand zijn en het is fijn als dit wordt uitgezocht.

Wat kan een oefentherapeut Cesar voor je betekenen?

De werkwijze van een oefentherapeut kan iets anders zijn dan dat je bent gewend. Om effectief te kunnen behandelen en om te voorkomen dat het terug komt, ben ik nieuwsgierig naar hoe jij in het leven staat, wat je dagelijks doet en hoe je dat dan doet (houdingstechnisch gezien). Verdere behandeling kan er als volgt uit zien:

  • Het weten wat te doen als je de klachten hebt en om ze te voorkomen.
  • Het zelf leren ontspannen van de nekspieren.
  • Het sterker maken in uithoudingsvermogen van balans spieren in nek, schouders en bovenrug.
  • Houding en bewegingsadviezen ten aanzien van de nek tijdens je dagelijkse bezigheden.

Wil jij graag een advies op jouw lijf geschreven? Neem dan nu contact met me op.