Vakantiegevoel ook kwijt?

Vakantiegevoel ook kwijt?

Eerlijk, heb jij dat vakantiegevoel nog vast? Afgelopen week betrapte ik mezelf erop dat ik na mijn vakantie naar Madeira direct weer in mijn werk-keurslijf ben gestapt. Het vliegtuig was nog niet geland of … Belasting, declaraties, mailbox en plannen.

Het kwam zo. Ik opende op een dinsdag mijn mailbox en daar las ik niets dan allemaal mailtjes van life- en businesscoaches die met tips kwamen om je vakantiegevoel langer vast te houden. Dinsdagen zijn dagen dat ik even stil sta bij mijn week, planning en gezondheid (misschien een rare start, maar zondag denk ik; jeetje, wat heb jij een drukke maandag. Ik bekijk dus na mijn paniekaanval niet de rest van de week. Maandag spring ik de week in – druk, druk, druk en overleef ik. Dinsdag denk ik; Joh Verheij, dit moet je toch echt ff anders doen. Dus dan ga ik zitten aan de keukentafel met mijn agenda en planner en plan ik de rest van mijn week).

Terug naar die hoe-houd-ik-mijn-vakantiegevoel-langer-vast-mails. Als ik die dus krijg, krijg ik stress. Ik vraag mezelf dan een aantal dingen af. Wat is vakantiegevoel? Heb ik dat? Zou ik dat moeten hebben dan? Heb ik iets gemist? Hoe was mijn vakantie eigenlijk? Wat heb ik gedaan? Was er ergens een verschil? Bovendien vraag ik me af wat het verschil is tussen werk- en vakantiestress. Ik ben namelijk zo iemand die moeilijk stil kan zitten de hele dag/vakantie lang. Ik wil het land zien, niets missen en alles proeven. En gezien ik maar 8 dagen had en er best veel te doen is op Madeira… Oké, misschien moet ik dat de volgende keer ook anders aanpakken. Of langer weg?

Ik besluit om een potje well-being multi fruit thee te zetten. Een kaarsje aan te steken en diep adem te halen. Misschien is het sowieso goed om even te bepalen waar ik ergens ben, zodat ik de rest van mijn koers het komende jaar kan bepalen. Als ik moet zeggen wat bij mij voor rust in mijn hoofd zorgt, tijdens een drukke week is dit het. Realiseren dat je het druk hebt en even kijken waar je bent. Voor de gezelligheid nestelt de kat zich naast mij op een stoel en begint luidt te spinnen. Die heeft het in ieder geval wel naar haar zin. En ik pak, zoals het een echte therapeut zich betaamt, de piramide van Bateson erbij:

Waar ben ik?

Niet zo moeilijk. Eetkamerstoel in mijn woning in Gorinchem. Mijn favoriete plek in mijn huis met redelijk veel groen om me heen en een uitzicht op een mooi bloemetjes schilderij van een vrouwelijke schilder – waar ik nu de naam niet van weet 😐. Mijn gedachten zijn half bij mijn werk en half nog de vakantie aan het verwerken. Ik hoor de zee-geluiden nog op de achtergrond en krijg een soort verlangen naar het goede eten.

Werk-technisch ben ik nog niet waar ik zijn wil, maar stap 1 heb ik gezet: Het openen van een eigen praktijk in Gorinchem. Waar ik heen wil is een eigen zorginstelling met meerdere zorgdisciplines, coaches en therapeuten (en eten) onder 1 dak die alles weten op het gebied van chronisch pijn en hiervoor persoonlijke trajecten bieden. Zorg op maat +++, zonder kastje naar de muur verhaal, zeg maar.

Oké, terug naar het nu. Eetkamerstoel, Gorinchem, spinnende kat. Adem in… en uit… Michael Pilarczyk is via zijn meditation-moments-app nog lang niet van me af.

Wat doe ik? Wat kan ik?

Van alles en nog wat, een beetje… Misschien zit daar het probleem. Die voorouders zijn nog zo gek nog niet met hun wijsheden; “beter 1 ding goed, dan meerdere dingen half”. Kiezen dus. Waar begin ik mijn droom en heb ik vrede met de rest? Dat komt ook!!

Mijn keuze heb ik eigenlijk al genomen. Had het alleen nog niet helemaal geaccepteerd. Of de keuze was niet helemaal goed geland. Mijn moeder zei vroeger al dat ik soms wat trager ben. Al vind ik dat dus niet altijd zo negatief. Moet gewoon even wennen. Stappenplan voor de rest van 2019:

  1. Afronden lifecoach opleiding
  2. Aanmelden chronisch pijn netwerk en opleiding in november
  3. Inschrijven voor een Australian Shepard pup

Uhm ja… toch nog meerdere dingen te gelijk. Wil je weten hoe ik alle ballen hoog hou? Houdt dan Facebook/instagram in de gaten voor een nieuwe update.
Wil je weten of ik jou kan helpen even stil te staan of wil je een lijf- en leefstijlcheck? Neem dan contact op.