Oefentherapie Cesar

Wat is Oefentherapie Cesar?

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode die zich gespecialiseerd heeft in houding, beweging en gedrag. Middels deze methode onderzoekt de therapeut of jouw persoonlijke manier van bewegen, en de motivatie daar achter, invloed heeft op je klachten. Ook wordt er gezocht naar wat er moet veranderen om jouw klacht te verminderen.

Wil je weten hoe je met je houding de klachten kan verminderen? Bekijk het filmpje hiernaast.

Hoe ziet een behandeling eruit?

In een behandeling ga je op zoek naar oefeningen of oplossingen om je weer vitaal en energiek te voelen.

  1. Meld je aan – dit kan zowel met als zonder verwijzing van de huisarts.
  2. In het eerste contact moment maken we kennis en wil ik meer over jou en je klacht weten. Er vindt dan ook een houding en bewegingsonderzoek plaats
  3. We stellen samen een plan  met doelen op om zo weer regie te krijgen over je gezondheid.
  4. De behandeling is afgerond als jij vindt dat je de doelen hebt behaald.

Marie Cesar

Mw. Marie Cesar (1894-1975) is dochter van een Nederlandse scheepsarts en wordt vanuit Indonesi√ę voor haar opleiding en opvoeding naar Wenen gestuurd. Tijdens haar opleiding volgt ze verschillende cursussen op het gebied van ballet, dans en ritmisch gymnastiek. Met deze achtergrond ontstond de gedachte dat er een soort basis bewegingspatroon voor iemand moet zijn. Ze is een van de eerste leerlingen van mw. Mensendieck en ze ontwerpt met deze kennis haar eigen bewegingsleer naast de Mensendieckmethode. Tussen 1940 en 1945 werd er door de Nederlandse bezetter een wettelijke erkenning aangeboden. Dit heeft mw. Cesar niet aangenomen, gezien zij een Joodse achtergrond heeft.

Na de bezetting heeft Marie Cesar samen met haar zoon er alles aan gedaan om de bewegingsleer erkent te krijgen. In 1972 werd Oefentherapie Cesar een officieel erkende opleiding en in 1974 is de therapie opgenomen in het ziekenfonds.

Marie Cesar