Last van Rugpijn?

Last van Rugpijn?

Een zeurende rugpijn kan behoorlijk in de weg zitten. Zeker als er niet echt een patroon in lijkt te zitten. Of als het je werk verstoort. In dit artikel lees je waar je pijn vandaan zou kunnen komen en waar de oefentherapeut je mee kan helpen

Wat is rugpijn?

Rugpijn heeft vaak te maken met dat er in je rug een spier te hard of te lang werkt. Dan gaat het krampen of zeuren. De pijn die je dan voelt is eigenlijk een signaal dat die spier iets te kort komt (zuurstof of energie). Vaak wordt die pijn iets minder als je rust, beweegt of rekt.  Als je met deze pijn lang door blijft lopen kun je last krijgen rusteloze benen, spierkrampen, slijtage, tintelingen of kracht verlies. Om deze rugpijn te voorkomen is het handig als je vaker afwisselt van houding of andere spieren leert mee te werken om de houding vol te kunnen houden. Neem contact op voor persoonlijk advies.

Wordt jouw rugpijn erger bij rust of in de nacht of heb je last van schietende pijn naar 1 of beide benen? Neem dan contact op met je eigen huisarts! In dat geval is er soms iets anders aan de                                        hand en kan dat beter worden uitgezocht.

Wat kan een oefentherapeut voor jou betekenen?

De werkwijze van een oefentherapeut kan iets anders zijn dan dat je bent gewend. Om effectief te kunnen behandelen en om te voorkomen dat het terug komt, ben ik nieuwsgierig naar hoe jij in het leven staat, wat je dagelijks doet en hoe je dat dan doet (houdingstechnisch gezien). Verdere behandeling kan er als volgt uit zien:

  • Houding en bewegingsadvies ten aanzien van je rug
  • Ontspanning of rekoefeningen om je rugspieren te ontspannen
  • Oefeningen voor het versterken van je romp
  • Uithoudingsvermogen vergroten om een houding langer vol te houden

Wil jij advies op maat? Neem dan nu contact op.