Fibromyalgie en het brein

“Fibromyalgie zit tussen de oren?!” Dit is wat iemand vaak te horen krijgt van een medisch specialist. Het gene wat er op volgt is dat je er maar mee moet leren leven. Best heftig als je dit te horen krijgt. Wat er vergeten wordt is de brug er naartoe. Er zit namelijk een waarheid in, alleen is het niet echt humaan om dit op deze manier te horen. Bij fibromyalgie zit er een miscommunicatie tussen het brein en je lichaam.

Je hersenen communiceren namelijk niet op een normaal verstaanbare manier. Het zegt niet: “Joh, het gaat niet goed daar beneden. Ergens is een foutje voorbereiding van het proces geweest. Je rechter m. Gluteus Maximus (bil) mist wat zuurstof. Het zou eventueel handig zijn als je even stopt met bewegen en een bankje uitzoekt om eens lekker te gaan rekken.”

Zou enorm handig zijn en mijn werk een stuk makkelijker maken, maar ook een stuk saaier. Nope, jouw lijf communiceert met het brein via een super ingenieus en snel systeem. Namelijk, via prikkels en emoties. Je sensoren nemen waar, je hersenen koppelen er een emotie aan vast en vervolgens komt er een strategie uit rollen. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gedurende de jaren heeft je lichaam informatie verzameld en bij bepaalde emoties geplaatst. Waardoor er een bibliotheek aan strategieën is ontstaan en je lichaam steeds meer kan fine tunen wat een gepaste en gewenste strategie is. Zo weet je wat je moet doen als je in je vinger hebt gesneden.

Bij Fibromyalgie (en ook wel bij chronisch pijn) lijkt er deels een probleem te zitten in de bibliotheek. Om een of andere reden is je lichaam hyperalert geworden voor prikkels. Je bibliotheek heeft zoveel informatie gekregen dat er een achterstand is opgelopen in de administratie. Op de meest slechte dagen lijkt het alsof de bibliothecaris zijn kleuter heeft mee genomen naar het werkt die, zonder reden, allerlei emotieladen extra open trekt.

De kracht van je gedachten.

Zoals een gedachte jou in een negatieve spiraal kan trekken. Zo kan een gedachte jou er ook weer uithalen. Alles wat je aandacht geeft groeit – de kracht van Aantrekking. Het verspreid zich als een rimpel in het water. Hoe vaker en overtuigender jij tegen jezelf zegt dat je mooi en sterk bent, dan ben je dat ook en ga je dat ook echt voelen.

Stel jezelf voor dat je over een jaar alles hebt wat je wilt. Hoe zou jouw leven er dan uit zien? Wat zou je kunnen als je je weer uitgeslapen en vitaal voelt? Wie zou je dan om je heen hebben? Waar zou je zijn? 

Hoe kan ik je helpen?

Heb je hulp nodig bij je plan of bij het stellen van je doelen? Of vind je het lastig om uberhaupt een toekomst te zien? Hartstikke normaal en logisch! Ik zou het super leuk vinden om je te helpen die te vinden.