Ademtherapie

Wat is Ademtherapie?

Adem is leven. We ademen om ons lichaam van zuurstof te voorzien. Zuurstof helpt bij de verbranding van energie en bij het vervoeren van afvalstoffen. 70% van de afvalstoffen raken we kwijt door gewoon uit te ademen. 

Over heel de wereld zijn er ontzettend veel ademtechnieken bedacht voor verschillende doeleinden. Niet allemaal zijn ze van toepassing voor jou. Met Ademtherapie leer je alles over je eigen ademhaling. Waarom je op de manier adem haalt zoals je dat doet en welke manieren van ademhaling helpen om je weer goed te voelen. 

Een ding is belangrijk om niet te vergeten: Ademen doe je nooit verkeerd. Voelt het niet prettig, dan wil je lichaam je iets vertellen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Je kan de therapie starten wanneer je wilt en je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts. De eerste behandeling bestaat uit een kennismaking en een onderzoek. Het is belangrijk om erachter te komen waarom je op een bepaalde manier ademhaalt. 

In de behandeling leer jij je ademhaling kennen en herkennen. Je leert wat invloed op je ademhaling heeft en hoe jij het kan beïnvloeden. De duur van een behandeling is 30 minuten en het aantal is afhankelijk van hoe snel jij je doel behaalt.