Oefentherapie Cesar

Weg met vervelende pijntjes door oefentherapie Cesar

Last van vervelende pijntjes? Voel je je overbelast of heb je nekklachten en schouderklachten? Of heb je continue het idee dat je adem te kort hebt? Allemaal voorbeelden van klachten waarbij ik je graag ondersteun om deze te verhelpen. Bij een oefentherapeut hebben velen het beeld van een fysiotherapeut die voornamelijk op de houding focust. Dit klopt gedeeltelijk want dat is één onderdeel van mijn vak. Ik ben namelijk specialist in het analyseren van je houding- en bewegingspatronen. Dit doe ik vanuit een bio psychosociaal model waarbij ik verschillende facetten meeneem naast je houding en lichaam. Zo bespreken we ook hoe je in het leven staat, hoe je in bepaalde situaties reageert en waarom je iets doet. Dit kan namelijk ook van invloed zijn op de klachten die je hebt. Meer weten over mijn werkwijze bij oefentherapie Cesar? Neem contact met mij op!

Klachten voorkomen met oefentherapie Cesar

Wil je op een duurzame manier van je klachten afkomen? Of wil je juist voorkomen dat klachten ontstaan? In beide situaties is oefentherapie Cesar erg geschikt. Ik leer je om op de meest handige manier te bewegen zodat je verschillende klachten kunt voorkomen. Rugpijn komt bijvoorbeeld vaak voor als er een spier te hard of te lang werkt. Als je hier te lang mee door blijft lopen kunnen er bijvoorbeeld spierkrampen ontstaan. Het is van belang om dan vaker te wisselen van houding of om andere spieren te trainen zodat deze mee kunnen werken. Wil je persoonlijk houding- en beweging advies krijgen over je rug? Neem contact op voor advies op maat!
oefentherapie cesar

Chronische pijn behandelen met oefentherapie Cesar

Heb je meer dan 3 maanden last van aanhoudende pijn? Dan wordt dit chronische pijn genoemd. Met oefentherapie Cesar kan de oorzaak van deze pijn worden achterhaald. Bij chronische pijn gaat er vaak iets mis in de verwerking van het pijnsignaal in de hersenen. Vaak is de oorzaak niet altijd even goed te achterhalen maar er wordt ook wel eens gezien dat de pijn na een tijdje toch verdwijnt. Bij Cesartherapie wordt er op een uitgebreide manier naar jouw situatie gekeken. Zo krijg je inzicht in welke factoren invloed hebben op je pijnklachten, krijg je verschillende adviezen mee en leer je om je lijf te ontspannen. Daarbij kan ademtherapie ondersteuning bieden. Wil meer weten over wat oefentherapie Cesar voor jou kan betekenen? Neem contact op!