Nieuws

Timemanagement

Timemanagement

Timemanagement is niet het eerste waaraan je denkt als je dag er verder leeg uit ziet. Of juist als je tijd te kort komt, omdat de dag volgepland is met verplichtingen. U hebt het tenslotte al gepland. Toch kan het een bijdrage leveren aan uw energielevel en er voor zorgen dat u meer grip op uw leven krijgt.

Voer je eigen regie

Voer je eigen regie

Zorg is veranderd. De regering wil dat u de regie over uw leven in eigen handen neemt. Dus ook over de zorg die u nodig heeft. Dit betekend dat u keuzes moet maken en deze zelf moet doorvoeren. De rol van uw arts, specialist of therapeut verandert hiermee. Er wordt u niet meer verteld wat u moet doen, maar geadviseerd wat u kunt doen. Op deze basis wordt u geacht keuzes te maken die bij u passen. Dat is soms…

Lees Meer Lees Meer

Herfstdipje?

Herfstdipje?

Jawel, de herfst is begonnen. Dagen worden korter, donkerder, natter en kouder… De tijd is er voor om met een grote pot thee, een lekker warm plaid en een goed boek of tv-serie je terug te trekken na een lange dag werken. Heerlijk! Helaas kan het ook een negatieve uitwerking op je lichaam hebben. Sneller moe, heel de tijd verkouden, futloosheid, geen zin in andere dingen hebben… Tijd om dingen te veranderen.

Ochtendritueel of tussendoortje…

Ochtendritueel of tussendoortje…

Kunt u ook wel eens lastig uit bed komen? Of is na een lange rit in de auto het best lastig om zonder pijn de auto uit te klimmen? Rust roest… soms letterlijk. Kleine bewegingen maken of een paar oefeningetjes doen, kan werken om de doorbloeding te stimuleren en je lichaam weer in beweging te krijgen.