De Oefentherapeut

De Oefentherapeut

Heei, hallo. Mijn naam is Nicky Verhoev-Verheij en ik ben oefentherapeut Cesar. Ik woon in een appartement in Gorinchem samen met mijn man en kat. Om te ontspannen heb ik vele hobby’s; waaronder piano spelen, koken, reizen en tuinieren. Alles om mijn creatieve brein af en toe stil te zetten.

Oefentherapie Cesar

Mijn fascinatie voor het menselijk lichaam, herstel en ons gedrag heeft me ertoe gebracht dat ik doe wat ik doe. Ik hou van puzzels en verbanden leggen. Doordat mijn moeder gediagnosticeerd is met een chronische aandoening (toen ik een baby was) merk ik dat er veel mis gaat in de vertaling van zorg naar leefstijl en lichaamsgevoel.  Vaak is er een storing in vormen van communicatie en merk ik dat de hoeveelheid van informatie die je, als je eenmaal in een medisch circuit zit, je kan overweldigen.

De afgelopen jaren ben ik me nog meer gaan verdiepen in hoe ik als therapeut beter in dienst kan staan van de mens. Mijn missie is om een brug te bouwen tussen zorg en mens. Dat doe ik door de beginnen met luisteren, overzicht te creëren, tijd te nemen en uitleggen waar we ons in het proces bevinden. Soms zijn mensen bij mij aan het verkeerde adres, na zo’n screening, maar graag zoek ik met je verder naar welke zorg je dan wel nodig hebt. Vaak komt er uit onderzoek een helder plan en weten mensen waar ze, eventueel met mijn hulp, aan kunnen werken.

Het geeft me veel energie als ik merk dat er weer een klein beetje licht aan het einde van de tunnel verschijnt en dat mensen na een lange tijd weer kunnen ademen. Het zorgt voor een motivatie om nog meer te leren en te onderzoeken, zodat ik iemand weer een beetje verder kan helpen om zijn of haar mooiste leven te leven.

Wil je meer weten over oefentherapie, klik dan hier. 
Wil je meer weten over wat een oefentherapeut doet? Bekijk dan deze video.