Ademtherapie

Ademtherapie als vorm van oefentherapie

Herken je dat gevoel dat je adem stokt? Heb je last van een droge mond en krampen in je keel? Of bemerk je dat je een droge hoest hebt en een opgeblazen gevoel? Allemaal klachten die kunnen duiden op hyperventilatie. Daarbij kan ademtherapie uitkomst bieden, zodat je hyperventilatie de baas kan worden. Vaak wordt gedacht dat hyperventilatie een aandoening is. Alleen het tegendeel is waar, want het is een symptoom waar een aanleiding achter zit. In de meeste gevallen komt het omdat je veel stress ervaart. Nu hoef je stress niet meteen te gaan vermijden, want het heeft ook een positieve functie. Als je in gevaar bent, is het handig om te kunnen vechten of vluchten wanneer dit nodig is. Wanneer dit niet nodig is, mag je ademhalingsfrequentie wel weer omlaag. Lukt het niet zo goed om uit de gestreste modus te komen? Probeer dan eens ademtherapie. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Kom weer op adem met ademtherapie

Ademen klinkt heel vanzelfsprekend en dat is het natuurlijk ook. Alleen efficiënt ademhalen is dat niet want heel veel mensen hebben een te hoge ademhaling. Met de oefentherapie leer je om stress te herkennen en op een goede manier adem te halen. Zo weet je na de ademtherapie hoe je je prettiger en veiliger kan voelen bij de verschillende manier van ademen. Hiermee kun je hyperventilatie voorkomen. Maar wist je dat ademtherapie op veel meer fronten wordt ingezet? Ademtherapie kan worden ingezet bij vermoeidheid, pijn, angst, hyperventilatie, burn/bore-out, hartklachten, slaapapneu, COPD en ex-covid patiënten met restklachten. Het ondersteund natuurlijke processen en helpt bij detoxen. Zo zie je dus dat je hele lichaam baat heeft bij een goede ademhaling. Wil je meer weten over de mogelijkheden van ademtherapie? Neem contact op!

ademtherapie

Mijn werkwijze als oefentherapeut bij ademtherapie

Het is mijn missie om mensen met (chronische) lichamelijke klachten te helpen om balans te creëren in hun lichaam en leefstijl. Dit wordt gedaan door eerst te bekijken waar je behoeften en lichamelijke mogelijkheden liggen. Op basis daarvan wordt een weloverwogen beslissing gemaakt om te starten met ademtherapie en/of oefentherapie Cesar. Daarbij wil ik functioneren als een brug tussen de zorg en jou als mens. Heldere communicatie en het geven van goede en betrouwbare informatie staan bij mij hoog in het vaandel. Zowel bij ademtherapie als bij Cesartherapie staan kwaliteit, hospitaliteit en innovatie centraal. Meer weten over mijn werkwijze? Neem contact met mij op!